SENZORIKA A DOPORUČENÉ POUŽITIE
Sud Boswell – Polonyi blanc
Vzhľadom k výnimočným vlastnostiam slovenského duba a ich vplyvu na biele vína, bola táto chuť navrhnutá, aby rešpektovala ovocnosť so zameraním sa na príchute a pocit na jazyku.
Typické senzorické atribúty:
• Bohatá karamelová a oriešková príchuť
• Jemne dymové a korenisté
• Jemnosť na strede jazyka
• Zvýraznenie jemných, bohatých ovocných tónov
Tieto sudy sú obzvlášť vhodné pre:
• Biele vína s plným telom
• Chardonnay
Náš typ:
Odroda - Chardonnay, typ vypálenia - MEDIUM, doba zrenia v sude - 3 mesiace
(Na základe spolupráce s vinárstvom PD Mojmírovce)
Sud Boswell - Polonyi rouge
S rozvíjaním chuti vypálenie Polonyi rouge poskytuje rovnováhu medzi slovenským dubom a tmavým ovocím. Jemné triesloviny zabezpečia štruktúru pri doznievaní chuti.
Typické senzorické atribúty:
• Stopy muškátového orecha a karamelu, jemne ukrytý za ovocím
• Mierna vanilka a toast
• Tmavé bobuľoviny
Tieto sudy sú obzvlášť vhodné pre:
• Vína určené pre strednodobé dozrievanie
Náš typ:
Odroda – Cabernet sauvignon, typ vypálenia - MEDIUM, doba zrenia v sude - 6 mesiacov
(Na základe spolupráce s vinárstvom PD Mojmírovce) |