SENZORIKA A DOPORUČENÉ POUŽITIE

Sud Boswell – Polonyi blanc

Vzhľadom k výnimočným vlastnostiam slovenského duba a ich vplyvu na biele vína, bola táto chuť navrhnutá, aby rešpektovala ovocnosť so zameraním sa na príchute a pocit na jazyku.

Typické senzorické atribúty:
•     Bohatá karamelová a oriešková príchuť
•     Jemne dymové a korenisté
•     Jemnosť na strede jazyka
•     Zvýraznenie jemných, bohatých ovocných tónov

Tieto sudy sú obzvlášť vhodné pre:
•     Biele vína s plným telom
•     Chardonnay

Náš typ:
Odroda - Chardonnay, typ vypálenia - MEDIUM, doba zrenia v sude - 3 mesiace
(Na základe spolupráce s vinárstvom PD Mojmírovce)

Sud Boswell - Polonyi rouge

S rozvíjaním chuti vypálenie Polonyi rouge poskytuje rovnováhu medzi slovenským dubom a tmavým ovocím. Jemné triesloviny zabezpečia štruktúru pri doznievaní chuti.

Typické senzorické atribúty:
•     Stopy muškátového orecha a karamelu, jemne ukrytý za ovocím
•     Mierna vanilka a toast
•     Tmavé bobuľoviny

Tieto sudy sú obzvlášť vhodné pre:
•     Vína určené pre strednodobé dozrievanie

Náš typ:
Odroda – Cabernet sauvignon, typ vypálenia - MEDIUM, doba zrenia v sude - 6 mesiacov (Na základe spolupráce s vinárstvom PD Mojmírovce)